Achtergrond informatie over de schrijver van Beleggen in Haagse tieten: Theo Meijer.

Informatie over Theo Meijer, schrijver van “Een Ongelijk Paar” en “Beleggen in Haagse tieten.

Theo Meijer (31-03-1955) is geboren in Den Haag als vijfde en één na jongste kind van een gezin met zes kinderen. Het was een stabiele basis om te eten, te slapen en er waren thuis voldoende boeken om van te leren. Maar buitenshuis lonkte het avontuur. Je kon nog spelen op straat en de in aanbouw zijnde woningbouw. Theo sportte veel, of werkte om geld bij elkaar te sprokkelen. Leyenburg was destijds een kinderrijke buurt aan de rand van Den Haag.

Als kind uit een groot gezin had Theo z’n broers en zussen en volop vriendjes en vriendinnetjes. Hij trouwde op z’n dertigste en verruilde z´n geboorteplaats na 32 jaar voor Delft waar hij eenzelfde periode samenwoonde als vader voor zijn tweeling Luc en Lars.

Verhalen zijn mijn grootste bezit maar alleen van waarde als ik ze kan delen.

Theo Meijer

Den Haag en de Hagenaars leerde hij op straat kennen door vanaf zijn achtste op zaterdag zijn oudere broer te helpen in de melkwijken door heel Den Haag. Dit was een goede leerschool voor zijn eerste full time baan bij de Gemeente Den Haag. Met een HAVO diploma op zak hielp hij mee aan de inventarisatie van de Haagse stadswijken en een jaarlijks onderzoek naar de kantorenleegstand.

Dit bracht hem in 1978 in contact met zijn eerste baan als assistent van bedrijfshuisvesting makelaars waar hij gedurende vijf jaar werkte op drie verschillende kantoren.

Vervolgens werd hij zelfstandig makelaar maar na vier jaar gooide hij de handdoek in de ring om vervolgens ruim tien jaar succesvol als woningmakelaar te werken in Delft. Na een overname werd hem de wacht aangezegd maar kreeg hij de kans om acquisitie/inkoper te worden bij een particuliere belegger.

Na een mislukte overstap naar een concurrent koos Theo voor vastigheid en werkte hij nog achttien jaar als vastgoeddeskundige voor De Staat.

Theo is inmiddels gestopt en geniet al een aantal jaren van de Utrechtse Heuvelrug. Hij houdt van sport en is naast verhalenschrijver ook mantelzorger.

Klik hier om naar de reviews te gaan!